Despre mine


Bună! Numele meu este Raluca.

Sunt mama a doi copii minunați, Anais și Eric. După ce s-a născut primul nostru copil în anul 2016, perspectiva mea asupra viitorului s-a schimbat radical. Sunt jurist de profesie, mi-a plăcut ceea ce faceam, până când a apărut Anais în viața noastră.

Din clipa în care devenim părinți lumea noastră se schimbă radical. Mare parte din ceea ce știam despre noi se topește într-un val de vulnerabilitate. Copiii sunt ființe emoționale care au capacitatea să spargă carapacea pe care ne-am construit-o în propria copilărie pentru a putea face față lipsei de atenție, înțelegere, nevoilor neîndeplinite sau alte experiențe dureroase pe care le-am trait. Toate acestea, se contopesc cu grija și dorința de a nu repeta același tipar cu copilul nostru. Dorința de a-l înțelege mai bine și a răspunde nevoilor tuturor cât mai potrivit. Aceeași poveste am trait-o și eu.
Din păcate, în zilele noastre părinți nu mai primesc suportul necesar. Satul de odinioară s-a transformat în familii nucleare care trebuie să se împartă între viața de familie si serviciu, fără prea mult ajutor.
Drumul către schimbare și înțelegere mi-a fost deschis de către Dr. Laura Markham, atunci când am participat la conferința ei la București, în anul 2017. Am simțit cum cineva mi-a șters norii din fața ochilor și totul capătă sens.

După scurt timp am descoperit-o pe Dr. Aletha Solter și Aware Parenting, abordarea pe care a creat-o în parenting, care mi-a schimbat viața radical. Am început să înțeleg copilul meu interior și copilul din brațele mele. Felul în care sentimentele sunt parte din noi și modul extraordinar prin care corpul nostru știe cum să se vindece după fiecare experiență dureroasă sau traumatizantă. Am înțeles valoarea jocului și cum putem transforma viața stresantă de familie în armonie și râsete de copii.

Toate acestea mi-au întărit dorința de a ajuta și alți părinți să primească ajutorul, informațiile, înțelegerea și sprijinul de care au nevoie. Am avut norocul și onoarea să învăț de la persoane extraordinare.

În prezent sunt educator și consilier parental, instructor Aware Parenting, certificat de Dr. Aletha Solter și Aware Parenting, un om deosebit, căruia îi sunt profund recunoscătoare. 
Sunt primul instructor de Peaceful Parenting din România, certificat de Peaceful Parent Institute, din Noua Zeelandă.

Am urmat de asemenea cursuri intensive de specializare cu Dr. Laura Markham și Dr. Daniel Siegel, de la cel din urmă am primit certificarea pentru a preda abordarea dânsului împreună cu Mary Hartzell, Parenting from the Inside Out. 
Ofer ședințe individuale de consiliere, ateliere pentru părinți și cadre didactice și grupuri de suport pentru mame.

Aici vei găsi, așa cum sugereaza si numele, povestea mea de mamă, cu bucuriile si experiențele noastre si metode de parenting conștient, bazate pe teoria atașamentului, recunoașterea emoțiilor, vindecarea sentimentelor dureroase prin lacrimi sau joc, cu calm, iubire si respect, pentru a crește copii empatici, inteligenți emoțional și independenți. 

Te mai aștept cu drag si gânduri bune!

(Visited 274 times, 1 visits today)