Haloterapia este recunoscută la nivel mondial pentru efectele sale benefice, de către medici și studii clinice deopotrivă. Din fericire și în România această terapie începe să devină din ce în ce mai cunoscută. 

Anul trecut copiii, au rămas cu o tuse deranjantă în urma unei viroze respiratorii. Iar la recomandarea medicului nostru pediatru, am mers la câteva ședinte la salină. 

După numai 3 ședințe, tusea a dispărut. 🙂

Așadar, vreau să-ți vorbesc astăzi despre un loc deosebit pentru sănătatea noastră și a copiilor, pe care îl găsești chiar în centrul capitalei. Este vorba de salina artificială Terra Salin. Aceasta a fost deschisă în colaborare cu un medic specialist.

Diferențele dintre o salină naturală și una artificială sunt foarte mari, atât din punct de vedere al umiditătii, temperaturii, concentrației de sare, dar și al timpului necesar realizării terapiei în mod eficient.

Terapia efectuată la Terra Salin se numește haloterapie. 

Ce este haloterapia? 

Ei bine, haloterapia reprezintă terapia cu aerosoli salini uscați și se realizează cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. 

Sarea pe care o găsim acolo, este adusă de la Salina Târgul Ocna. Aceasta este mai întâi uscată, apoi încălzită și introdusă în halogenerator, unde este măcinată în microparticule și apoi dispersată în camerele de terapie. Formându-se astfel, microclimatul salinei, din aerosoli salini uscați, de foarte mici dimensiuni. 🙂

Multe studii clinice dovedesc efectele benefice ale sării pentru a trata în mod natural diverse patologii. 

Alături de medicina alopată, ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală are efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului și a bacilului pneumococic.

Particulele saline inhalate ajută la dezinfectarea mucoaselor datorită ionilor de clor din compoziție și scad inflamația și edemul de la acest nivel, cu ajutorul ionilor de sodiu. 

Efectele se pot observa chiar din timpul ședinței și durează între 24 și 48 de ore. Important de știut este faptul că nu este indicat să facem ședintele de haloterapie dacă suntem în perioada acută a unei patologii respiratorii. 

Unde mai pui faptul că la Terra Salin beneficiezi de un loc de joacă extrem de apreciat de copii. Un fel de nisip cu puteri magice. 🙂 De fiecare dată când am fost la salină cu copiii, s-au jucat o ședință întreagă fără să le aud glasul. 🙂 Iar pentru mine a fost o ședință binemeritată de relaxare, iar rinita mea a spus un mare “mulțumesc”. 

Dacă îți faci griji pentru siguranță din punct de vedere al transmiterii virușilor în această perioadă, trebuie să specific faptul că în camerele de terapie de la Terra Salin, este menținut un microclimat stabil hipoalergenic și hipobacterian pe parcursul ședințelor.

Halocamerele sunt medii sterile, întrucât sarea este formată în proporție de 98% din clor și sodiu, mediul hipersalin acționează prin dezinfecția microclimatului. Terra Salin are probabil cel mai performant sistem de ventilație din țară, în 5 minute după ședință reușește să extragă aerul din încăpere și să introducă aer proaspăt, din exterior, pe care îl și filtrează în prealabil. Sterilitatea camerelor este astfel garantată prin combinația de mediu hipersalin și ventilație adecvată. 🙂

Așadar, merită să mergi cu toata încrederea și să acorzi o șansă haloterapiei, fie că ai vreo problema de natură medicală sau pur și simplu dorești să întărești imunitatea ta și a copiilor tăi.

Te invit de asemenea să arunci o privire pe site-ul lor, pentru a afla mai multe detalii, beneficii și recomandări. 🙂

(Visited 64 times, 1 visits today)

4 Comments

    1. poveste de mamica April 22, 2021 at 8:12 pm

      Ma bucur sa aud asta! Este un loc de neratat in Bucuresti. Ne pregatim si noi de alte cateva vizite zilele urmatoare. 🙂

    1. poveste de mamica April 22, 2021 at 8:12 pm

      Ma bucur sa aud asta! Este un loc de neratat in Bucuresti. Ne pregatim si noi de alte cateva vizite zilele urmatoare. 🙂

Leave A Comment