Intotdeauna mi-au placut jucariile din lemn. Daca ar fi dupa mine, am avea numai jucarii din lemn, dar nah, din cauza de Elsa, Ana, Barbie si Lego, nu prea se poate. ­čÖé Jucariile din lemn, au ceva aparte, pe langa ideea Montessori, pare ca au suflet si rezista asa frumos in timp.

De curand, am descoperit cu bucurie, jucariile de la Cubika. S-a potrivit perfect cu perioada de stat in casa si faptul ca micul nostru explorator, bebe Eric, a inceput sa fie din ce in ce mai interesat de jucariile lui Anais, lasandu-le pe cele de bebelus deoparte.

Cu jucariile de la Cubika, nu-mi este teama deloc sa-l las pe Eric sa se joace impreuna cu Anais. Sunt realizate din lemn de cea mai buna calitate, provenit din zonele ecologice ale Carpatilor, vopselurile folosite sunt pe baza de apa, fara miros si extrem de rezistente la uzura si dintisorii in plina eruptie dornici de rontaiala.

Jocul “Sa invatam ceasul” ne este de mare ajutor pentru Anais, care ma intreaba foarte des, “mami, ce ora este?”. Stie care este ora pentru micul dejun, pranz, cina, ora de desene, iesit afara sau baita. Iar cu ajutorul acestui joc, regleaza ea ceasul ei si intelege mai usor, ideea de minute si ore. Unde mai pui ca este si cu magnet, lucru care ii place foarte mult.

Avem si puzzle-uri, nelipsite de la noi din casa. Insa cele de la Cubika sunt dintr-un carton mai tare, extrem de rezistent pentru bebelusi, care stiti prea bine ca baga totul in gura si in alte conditii, nu cred ca ar fi rezistat mai mult de cateva minute, fara sa fie mancate sau rupte.

La inceput eram tentati sa cumparam orice, cred ca stiti cum e. In mare masura cumparam si pentru bucuria noastra. Acum insa, studiem bine inainte si luam doar ceea ce le aduce beneficii, lucruri de calitate, ecologice daca este posibil, prietenoase cu mediul si cel mai important, sigure pentru ei si pentru bebe in special.

Am redus semnificativ achizitia de jucarii de toate felurile. La fiecare 1-2 luni, le-am sortat pe cele vechi si am pastrat doar ceea ce ii place cu adevarat, pe cele educative, care ii ajuta, pentru ca ne gandim de acum si la Eric, in dezvoltarea functiilor senzoriale, motorii sau imbogatirea imaginatiei. Restul jucariilor au fost donate catre Crucea Rosie sau alte centre de copii.

Jucariile de la Cubika, indeplinesc toate aceste dorinte si stim cu siguranta ca se vor juca cu ele cativa ani buni. Deci vor ramane fara doar si poate, pe lista noastra cu jucarii preferate si abia astept descopar ce mai au nou.

Le gasiti pe toate la kidsretail.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave A Comment