Cunoașteți sentimentul pe care îl aveți atunci când va uitați prin casa și observați mormanul de haine care așteaptă sa fie călcate, cuptorul ce trebuie spălat, plantele pe care nu le-ati mai udat de o săptămâna, praful neșters din biblioteca, iar lista poate continua, mult și bine?

Și uite asa, îți promiți ca mâine vei face toate acestea sau măcar jumătate din ele. Dar vine mâine, cu restul responsabilităților care nu pot suferi amânare și la sfârșitul zilei îți dai seama ca, nu ai reusit ce îți propusesei. Apare vina și senzația ca nu ai făcut nimic… 

Draga, mama, ai făcut deja mai mult decât crezi! Prin simpla ta prezenta, prin simplul fapt ca ești mama, faci deja, in fiecare zi, un lucru extraordinar, un lucru memorabil pentru copiii tai. Ești acolo pentru ei!

Ii iei in brațe și ii săruți tandru atunci când se lovesc sau simt nevoia de alinare. Ii mângâi pe frunte in fiecare seara înainte sa adoarmă, le pregătești mesele cu toată dragostea și dăruirea, le răspunzi sutelor de întrebări pe ora, le satisfaci curiozitățile de mici exploratori, te asiguri in permanenta ca nu se rănesc și lovesc, ești un super erou, ce trăiește fiecare clipa la capacitate maxima. 

Citisem mai demult un articol in care scria ca, potrivit unui studiu, nivelul de stres și atenție din creierul mamelor, este asemanator cu cel al soldaților din armata, care sunt implicați in activități de apărare, lupta, etc. Asadar, nu te mai învinovăți pentru ca nu ai reușit sa-ți duci toate planurile la bun sfârșit. Chiar și atunci când ai impresia ca nu ai făcut nimic, ai făcut foarte multe, fără sa realizezi. 

Mai important decât o casa ordonata sau cum îți dorești tu sa fie, este o mama împăcată cu ea însăși. Le vei putea face pe toate, îți garantez! Treptat, universul îți va oferi oportunitățile necesare pentru a reuși tot ce îți dorești. Și nu uita, momentele in care dorm copiii sau se joaca liniștiti, nu sunt doar momente in care ai timp sa faci alta treaba. Da, teoretic, trebuie sa profiți de ele, dar păstrează-ți câteva și pentru tine, doar pentru tine. Sa-ți savurezi cafeaua, sa citești câteva pagini din noua ta carte, sa faci putina yoga, sa faci un dus sau pur și simplu sa te relaxezi pe canapea. Cu atat mai mult, in aceasta perioada, nu ai nevoie de stres sau îngrijorări suplimentare. Asa ca, te rog sa-ți acorzi timp și sa te apreciezi la adevarata ta valoare. 

Te imbratisez! 

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave A Comment