A postat o prietena, pe Facebook, in urma cu ceva timp, o poza in care scria ceva de genul: “alegeți o zi in care sa te relaxezi, dacă nu, își va alege corpul in locul tău.” Ei bine, nimic mai adevărat! 

Dacă nu ne gândim și la noi din când in când, dacă uitam sa luam pauza sau sa spunem stop, o va face corpul nostru, cu siguranța. Va spune o mama care tocmai a ieșit din cea mai grea perioada a ei, de când are copii. Am observat de-a lungul timpului ca, după fiecare perioada solicitanta, atât fizic cât și psihic, imunitatea mea scade și mereu răcesc. Dar întotdeauna se întâmpla după ce încetinesc puțin viteza și se termina perioada respectiva. Semn ca, organismul m-a ajutat sa trecem cu bine peste provocare, și-a turat toate motoarele, iar atunci când a simțit ca “pericolul” a trecut, a lăsat garda jos, toate gărzile mai exact, pentru a se odihni. In ultimele 2 luni am fost intr-o continua mișcare, am avut multe idei, chef sa fac de toate și chiar și atunci când nu mai aveam energie deloc, pentru ca, Eric se trezește destul de des noaptea pentru titi, iar dimineața ma iau de buna amândoi, tot îmi doream sa fac de toate și sa le fac eu pe toate dacă se poate. Am mai spus ca acest băiețel m-a schimbat pe de-a întregul, dar am uitat un mic aspect, sunt tot om, sunt tot mama nedormita și trebuie sa accept ca nu le pot face mereu pe toate sau cel puțin, nu in aceleași zile. Ca sa înțelegeți puțin, sunt genul care face curat in casa înainte sa vina doamna de la curățenie sa facă ea. 🙂 Pe vremea când aveam, pentru ca între timp, mi-am dat seama ca nu sunt făcută pentru asta și oricum cel mai liniștita sunt atunci când fac eu. Iar acum am niste Gadget-uri care vin in ajutorul meu și ma las in voia tehnologiei. 🙂 Asadar am răcit, foarte rău, febra cum nu am mai avut de peste 10 ani, frisoane și tot tacâmul. Toate acestea in timp ce ma trezeam noaptea pentru a-l alapta pe bebe, ambii copii ma voiau pe mine in timpul zilei, cred va puteți imagina ansamblul. A fost foarte greu, dar soțul meu m-a ajutat ca un adevărat super erou și ca un super erou adevărat, a rezistat și fără sa răcească și el, pentru ca, Anais a cules o tuse de la prietenii ei, pe care a împărțit-o frățește cu bebe Eric. Deci, muci, nopți nedormite, o adevarata distracție. Cu acest prilej fac din nou un apel către toți părinții, bunicii, bonele, etc.. Va rog, nu mai aduceți copiii încă contagiosi printre alți copii. Știu ca va este greu, știu ca se plictisesc, dar gândiți-va ca atunci când aduceți un copil încă bolnav in colectivitate, pe lângă faptul ca ii faceți și lui rău, pentru ca are imunitatea slăbită, faceți rău și celorlalți membrii ai familiei cu care intra in contact copiii. Poate au frați mai mici, de câteva zile, săptămâni, vor urma multe nopți nedormite pentru mame, camera de garda și multe griji și zile care ar fi putut fi linistite, stricate. Asadar, duceți-va la medic la control și după ce copilul se simte mai bine, pentru a va asigura ca este sigur pentru el și ceilalți sa meargă din nou la joaca. Faceți un mic efort câteva zile, de dragul copiilor și a sănătății tuturor, pentru ca astfel se răspândesc bolile, și stați de-o parte atunci când sunteți bolnavi. 

Revenind la mine, va îndemn sa nu-mi urmați exemplul. Nu uitați sa trageți linie o data pe săptămâna sau măcar de 2 ori pe luna, sa va relaxați, sa va odihniți. Nu uitați sa mâncați sănătos, chiar dacă nu aveți timp și abia reușiți sa mâncați o banana pana la amiaza. Nu uitați ca, corpul vostru va este templu, tratati-l ca atare. Aveți grija de el, pentru ca fără ajutorul lui, nu puteți face nimic. Nu puteți fi nici mama buna, nici soție, angajata, prietena sau ce va mai doriți voi. Asa cum aveți grija de ceilalți, aveți grija și de voi, pe principiul măștilor de oxigen din avion. Știți cum ne învață, puneți-va vouă masca mai întâi și apoi celor din jur care nu pot. Eu mi-am învățat lecția și mi-am dat seama ca, dacă nu am grija de mine, copiii mei nu se mai pot bucura de o mama asa cum îmi doresc. Oricâte cărți de parenting as citi, oricâte feluri de mâncare sănătoasă as face, este nevoie sa am grija și de mine, altfel nu le voi mai putea face. Deci, îmi răsuna acum in minte o alta vorba comuna, mai ales printre mame: “Ce faci când simți ca nu mai poți? Mai poți un pic.”Nu! Când simți ca nu mai poți, nu mai poți și faci pauza. Te iubești, te relaxezi, tot ceea ce nu reprezintă o urgenta, lași de-o parte și abia după aceea, mai poți un pic. 

Ganduri bune și sănătate va doresc! 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave A Comment