Fiecare poveste începe din dorința de a transmite ceva… un mesaj, o întâmplare, o morala, in cazul de fata, dragostea, care ajunge dintr-un simplu gând, o amintire draga, dăruită cuiva sau sieși. De-a lungul timpului fiecare aniversare, sărbătoare, moment special, fericit sau mai puțin fericit, a fost marcat cu ajutorul lor, al lumânărilor. De multe ori când simt o bucurie imensa sau o neliniște profunda, îmi place sa ma duc sa aprind o lumanare, sa ma rog sau sa mulțumesc divinității și parca imediat, sufletul meu se linisteste. Mereu am nutrit o pasiunea aparte pentru lumânări. Iar pana sa devin mama, aveam tot timpul in casa o lumanare parfumata. Pentru ca, pe lângă sentimentul de liniște pe care mi-l transmitea, aducea o aroma plăcută in orice încăpere. Ei bine, lucrul acesta nu a mai fost posibil odată ce a apărut Anais in viața noastră. După ce m-am documentat in legătura cu toate subiectele care aveau legătura cu sănătatea și binele ei, am ajuns și la informația care-mi transmitea faptul ca lumânările din comerț, cu parfumuri sintetice și ceara din parafina, nu sunt deloc prietenoase cu sistemul respirator și nu numai, cu atât mai puțin in preajma unui copil. Asa ca, subiectul lumanare a fost închis pentru mine, timp de aproape 5 ani. 

Imi doresc sa va spun ca, mereu am admirat lucrurile făcute manual. Produsele hand-made, au ceva aparte, sunt unice și atât de prețioase. Pentru ca, pe lângă materialele din care sunt făcute, ele sunt încărcate de iubire, pasiune și timpul persoanei care le face. Bucăți din viața lor, dăruite, pentru a crea ceva special. Intr-o lume puternic industrializată, este nevoie sa apreciem din ce in ce mai mult, produsele hand-made. Și mai mult, cele prietenoase cu mediul, făcute in tihna și uneori cu o tradiție adânca. O parte din sufletul meu, si-a dorit in tacere, sa pot face și eu cândva, un astfel de produs. Sa pot transmite, pasiunea și bucuria mea pentru un lucru. Timpul însă, nu mi-a dat voie, pana de curând, când inima mi-a spus ca as putea dărui cate puțin din ceva ceva iubesc și către cei apropiați și nu numai. Așadar, universul a făcut ca, intr-o zi, sa aflu faptul ca, lumânările de care va povesteam mai devreme, pot fi și prietenoase. Prietenoase cu mediu și sănătatea noastră. Și uite asa a început, povestea unei lumânări. Am pornit la drum cu patru mânuțe, doua ale mele și doua ale lui Anais. Pentru ca, fiecare magician, are nevoie și de un spiriduș sau o mică zana. Am plecat in căutarea cerii naturale perfecte și odată găsită, m-am grăbit sa o împrietenesc cu mult iubitele mele uleiuri esențiale. Uleiuri pe care le folosesc de aproape 4 ani și care-mi colorează viața zi de zi. Ador aromaterapia și as putea vorbi despre asta, neîncetat, atât de profund mi-a cucerit inima.

Îndată ce magia a fost dezlănțuita, ceara a fost topita și vrăjită de aromele pure ale uleiurilor noastre. Și asa a prins viața, prima noastră lumanare parfumata din ceara de soia naturala. Am aprins-o imediat ce s-a răcit și întărit și in câteva minute, toată camera a fost învăluită de o aroma plăcuta, colorata de lumina discreta și liniștea transmisă de fitilul din bumbac (tot natural și el) 🙂 , ce ardea încet și calm. Atat de mare mi-a fost bucuria, încât mi-am dorit sa împărtășesc cu toată lumea, ceea ce reușiseră sa meșterească mânuțele noastre. Povestea unei lumânări, este povestea a doua fete, care crează cu tot sufletul, pasiunea și iubirea lor, mici piese ce completează puzzle-ul fiecărei zile, cu armonie, liniște, arome naturale și discrete. Le îmbracă in straie delicate și le dăruiesc cu drag, oricui își dorește, putina magie in viața sa. 

Acestea fiind spuse, cum era vorba aceea? …ah, stiu, “si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa!”

(Visited 189 times, 3 visits today)

Leave A Comment