In prag de Moș Nicolae, am simțit nevoia sa scriu despre faptul ca noi, credem in magie. Credem in Moș Craciun și credem in Moș Nicolae, da. 🙂

Este un subiect destul de controversat in rândul mămicilor, iar in definitiv, fiecare alege ce crede ca este mai bine pentru copilul lui și in rând cu valorile familiei. Noi, am ales magia! Intr-o lume guvernata îndeosebi de răutate, stres si războaie, noi am ales magia. Pentru ca exista destul “urat” încât sa nu vreau sa fim mereu la nivelul realității. Când eram mică, am crezut in cei doi moși, pana la 6 ani, când fratele meu, mi-a arătat cadourile pe care urma sa le primesc de la asa zisul Moș. 🙂 Eram contrariata, iar o parte din mine, a refuzat sa creadă faptul ca, nu exista. Iar acea parte, încă este vie și in ziua de azi in sufletul meu. Nu m-am simțit mințița, nu am avut niciun fel de probleme de ordin psihologic, ca sa zic asa. 🙂 Din contra, m-am simțit privilegiata, pentru ca, o buna parte din copilărie, am trăit cu adevărat magia și credința in miracole. 

Credința in Moș Craciun sau Nicolae, nu se rezuma la cadouri scumpe și bani mulți. Au fost ani in copilăria mea, in care nu aveam posibilități prea mari. Însă, chiar și câteva portocale sau o ciocolata, ma făceau sa ma simt un copil norocos și sa simt bucuria sărbătorilor, atunci când le găseam sub brad sau in ghetuțe. Pentru ca, gestul contează, iar copiii, au încă, capacitatea de a se bucura sincer și cu tot sufletul, pentru fiecare mic lucru sau eveniment. 

Am ales sa ii spunem lui Anais povestea lui Moș Nicolae și a lui Moș Craciun, pentru strălucirea din ochii ei, atunci când vorbește despre asta. Pentru felul in care se străduiește sa ne povestească ce urmează sa se întâmple, ce își dorește și cum se pregătește pentru așteptarea lor. Felul acela nevinovat, simplu și plin de iubire, pe care îl poți regăsi doar in sufletul unui copil, ne face sa ne simțim și noi, la rândul nostru, din nou, copii. Sa ne bucuram cu la fel de multă ardoare și sa uitam pentru câteva clipe, de probleme sau stresul cotidian. Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama ca, magia nu exista doar in mintea copiilor și in poveștile adulților. Nu! Magia exista peste tot in jurul nostru și mosul exista! Exista in fiecare dintre noi. Fiecare in parte, suntem un “moș” și putem aduce și aducem an de an, bucurie in viața cuiva. Putem dărui din ce in ce mai multă, pentru ca avem aceasta putere, trebuie doar sa o vedem. Chiar daca vorbim despre vizita la un bunic pe care nu l-a mai vizitat nimeni de mult, despre o donație cât de mică sau mare, in functie de posibilități, catre o asociație sau caz umanitar. Despre a pregăti cina pentru o mămica obosita, a duce copilul intr-un loc in care își dorea de mult sa meargă, a oferi un dar mult visat, s.a.m.d.. Variantele și posibiltățile sunt nelimitate, este nevoie doar de putina iubire și un strop de timp pentru a vedea moșul din noi. Așadar, in seara asta, vom aștepta cu nerăbdare, iar in ajunul Crăciunului, vom privi cerul, pentru ca, îmi doresc sa nu fiu niciodată “prea adult”, încat sa nu îmi mai dau voie sa fac asta. 

Sărbători cu bine sa aveți! 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment