Este sezonul vacantelor, Facebook-ul este plin de poze in care prietenii ne arata cum isi petrec vara, cu copiii jucandu-se pe plaja, la munte, la bunici sau in diferite orase frumoase din Europa. Pentru unii copii insa, mai putin norocosi, vara nu reprezinta nimic, deorece ei stau inchisi intr-o camera de spital. Este vorba de cei 80 de copii internati la sectia de pediatrie a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Pentru ei, s-a infiintat Campania Sansa la Copilarie! initiata de Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta in colaborare cu blogul Unicornul Albastru, iar prin intermediul ei se doreste strangerea de carti si jucarii pentru a le face mai frumoase zilele acestor micuti. Astfel, va invit si pe voi, daca vreti daca puteti, sa veniti in ajutorul acestei campanii.

Ce puteti dona?

Campania isi propune sa intervina pe doua paliere- amenjarea camerei de joaca respectiv a salii de asteptare.

Astfel pentru spatiul de joaca (inclusiv saloanele micilor pacienti) puteti dona:

  1. Carti de povesti
  2. Jucarii: lego, masinute, papusi, plusuri etc.
  3. Materiale pentru petrecerea timpului liber: carti și creioane de colorat, plastilina, bloc de desen, acuarele și pensule, puzzle-uri, creta colorata etc.
  4.  DVD-uri cu desene animate si 4 televizoare pentru copiii care nu se pot misca prea mult
  5. Orice altceva din aceaste categorie si nu imi vine acum în minte, dar ar putea sa bucure un copil.

In ceea ce priveste sala de asteptare (in care copiii au de stat cateva ore pentru investigatii) ar fi nevoie de:

  1. Televizor
  2. DVD-player
  3. DVD-uri cu desene animate, documentare pentru copii
  4. Carti de colorat si creioane colorate
  5. Jocuri de perete (de tipul celor de aici sau de aici)

Copiii internati  au varste cuprinse între 0 și 18 ani, asa ca aveti o arie larga din care puteti alege ce anume sa donati.

Persoanele care vor sa ajute, dar carora le este mai la indemana sa doneze o suma de bani, o pot face donand în contul Asociatiei Pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multi-Drog Rezistenta:
RO97 RNCB0721124991480001 deschis la BCR, sucursala Sector 6, Bucuresti, mentionand la felul tranzactiei donatie pentru copiii de la Marius Nasta. (Asociatia are în derulare proiecte si primeste donatii si pentru pacienti adulti asa ca este important sa specificati clar ca donati pentru copii). Banii vor fi utilizati pentru a se achizitiona jucarii si televizoare (va vom tine la curent pe masura ce le vom primi)

Campania se deruleaza in perioada 10 iulie – 10 august 2018.

Pentru a vedea in timp real, modul in care se desfasoara campania, puteti urmari postarile si imaginile publicate pe pagina ASPTMR sau pe pagina blogului.

Pe Facebook, veti regasi imaginile si articolele despre campanie cautand cu hashatg-ul : #Sansalacopilarie.

Unde si cum donam?

Jucariile, cartile si toate celelalte obiecte se pot trimite prin curier sau  pot fi duse personal la sediul Asociatiei pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta din: Sos. Panduri nr 29, bl P2A, sc. 1, interfon 11, etaj 2, apartament 11, Bucuresti, sector 5.Telefon/Fax – 021/3134363

Persoana de contact: Bianca Nitoi – 0758279009 (va rugam sunati inainte pentru a va asigura că este cineva la sediu înainte de a veni- sunt o mica mica si merg si mult pe teren).

De asemena, le puteti scrie si  pe pagina de Facebook.

Sper din tot sufletul ca aceasta campanie sa reuseasca sa adune cat mai multi oameni si impreuna sa poata infrumuseta zilele acestor copilasi petrecute in spital.

(Visited 33 times, 1 visits today)